Nenad (25 god)

P: Pozdrav, Otkad sam u vezi s novom devojkom javio mi se problem kojeg nisam pre imao a to je što mi erekcija ne traje a mislim da je zbog kondoma. pre nego što stavim kondom sve je super, al posle toga katastrofa… sa bivšom sam bio 3 god i vremenom sam prestao da ga koristim jer je ona uzimala pilule i to je bio najbolji sex a sad kao da ne mogu opet da se naviknem, smeta mi i nije pravi osećaj a kod oralnog sexa nemam nikakav problem i sad ne znam kako to da rešim? 

O: Poštovani, upotreba kondoma i nemogućnost održanja erekcije zaista mogu biti povezani. Pojedini muškarci (a nekada i oba partnera) korišćenje kondoma povezuju sa smanjenom osetljivošću, što posledično utiče i na subjektivni osećaj zadovoljstva tokom odnosa.

Niste naveli da li Vam se poteškoće sa erekcijom dešavaju i u drugim situacijama (to jest, onda kada to nije direktno vezano za korišćenje kondoma), što sugeriše da je iza toga uzrok psihološke prirode. Sem toga, ulazak u vezu sa novim partnerom takođe u psihološkom smislu može izazvati određeni pritisak. Očekivanje da u intimnom odnosu zadovoljimo drugu stranu potpuno je prirodno, ali se problem sa postizanjem ili održavanjem erekcije može javiti upravo kao posledica tog pritiska. S te strane, kvalitet intimnog odnosa svakako zavisi i od međusobnog poverenja, te je otvorena komunikacija najbolji način za prevazilaženje obostranih nesigurnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.