Obrad (53 god)

P: Zbog povrede u donjoj karlici sam imao problema sa inkotinencijom i u seksualnom odnosu zbog nedovoljnog ’dizanja’. To je bilo pre 9 godina posle saobraćajke. Rešilo se sve posle rehabilitacije ali sad opet se javlja taj problem. Moram da napomenem da od tad više vodim računa o sebi (šta jedem i izbegavam duvan,alkohol). Da li to može da pređe u hronično?

O: Poštovani, mada se često previđa, oslabljeni mišići karličnog dna spadaju u češće uzroke poteškoća sa održavanjem erekcije. Prirodno je da tokom godina dolazi do slabljena mišićnog tonusa. Neretko među prvima „stradaju“ mišići donje karlice, upravo zato što smo ovu grupu mišića skloni da zapostavimo. Tome posebno mogu doprineti i prethodno zadobijene povrede karličnog dna.

Dobra vest je da se na to može uticati odgovarajućim vežbama, uz pridržavanje zdravih životnih navika. Budući da je u Vašem slučaju dolazilo i do povrede donje karlice, najtačniju procenu i savet po tom pitanju ćete dobiti od stručnjaka (fizioterapeuta/fizijatra).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.