Pele (47 god)

P: Zdravo! imao sam ranije problema sa želudačnim čirom, zbog toga sam pio Omeprol. I dobro je to da se bolest skroz povukla pa sad već par godina nemam nikakve probleme, ne idem na preglede. Neki lekovi za potenciju vidim da treba videti sa lekarom pre nego što se uzimaju. Treba li da zbog toga brinem iako mi je stanje izlečeno?

O: Poštovani, bez obzira na to što ne osećate nikakve simptome i što se Vaše stanje smatra izlečenim, konsultacija sa lekarom je neophodna upravo zbog Vaše istorije bolesti.

U uputstvima za korišćenje lekova kao što su Viagra, Ernafil ili Sildena (odnosno, svi koji kao aktivan sastojak imaju sildenafil), jasno je naznačeno da je neophodan dodatni oprez u slučaju postojanja drugih medicinskih stanja, između ostalih i stomačnog čira. Druge vrste lekova za potenciju (na primer, BiLive) mogu izazvati neželjena dejstva poput mučnine, povraćanja i lošeg varenja.

Budući da Vam je u prošlosti već konstatovan ulkus želuca, upotreba lekova „na svoju ruku“  nosi sa sobom i veće rizike. Da biste ih sprečili, obratite se svom lekaru za savet pri odabiru odgovarajućeg leka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.