Rale (36 god.)

P: Pozdrav, imam problem u sexu zbog prevelikog stresa koji već neko vreme traje. Sve se nadovezalo jedno na drugo, i neke teške situacije i što sam prestao da pazim na ishranu, onda sam počeo loše da spavam i stalno osećam kako sam premoren. Ne znam da li treba da odem kod lekara pošto znam da je sve od stresa. Nekako se nadam da je dovoljno ako s vremena na vreme uzmem lek-Cijalis, da mi pomogne, ali voleo bih da se vratim u normalu po pitanju svega, i da rešim konačno taj problem.

O: Poštovani, stres je svakako veliki faktor koji ostavlja posledice kako na zdravlje u celini (fizičko i mentalno), tako i na seksualnom planu, pogotovo ukoliko ste tome konstantno izloženi. Nema sumnje da bi se problemi sa potencijom mogli pripisati uticaju stresa. Međutim, kada to počinje da utiče i na kvalitet života, jedini način da se vratite u normalu jeste da se direktno pozabavite problemom.

Odlazak kod lekara u tome može biti prvi korak. Pored toga, važno je, naročito u situacijama dugotrajnog stresa, raditi i na njegovim uzročnicima. U tome Vam može pomoći i psihoterapija – osim što biste naučili kako da se na konstruktivan način izborite sa stresom i njegovim posledicama, samim tim možete (indirektno) adresirati i poteškoće sa potencijom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.