Reka (24 god)

P: Postovanje. Imam problem sa erekciom ,imam jutarnje ,koje znaju da preskoce jednom u nedelju dana,ali preko dana ,i sa partnerkom ,nista,u pocetku bilo je teze odrzavanje,pa se posle nekog vremena popravilno kad je seks bio cest i redovan,medjutim zadnjih godinu ipo dana,ne mogu da uspostavim normalan odnos,dok kad masturbiram ugl bude ok,ali se erekcija ne zadrzava dugo,tacno gledam kako „padne “ u roku od 10 sekundi ako nije u dodiru.. Da napomenem,glavna vena ,ona velika u sredini,je bas vidljiva,ide pravo nekih 5 cm ,posle tih 5 cm ide u krug,koji je bas izrazen.. Treba mi savet.unapred zahvalan

O: Poštovani, uzroci problema sa potencijom su mnogobrojni, a varikocela (izražena vena) je jedan od njih. Šta god bio uzrok Vašeg problema, šanse da ga rešite (i pod tim mislimo zaista rešite, a ne zalečite) samostalno su male, pa zbog toga preporučujemo odlazak kod urologa . On će, na osnovu informacija koje mu date, moći da dobije detaljnu sliku Vašeg zdravstvenog stanja i da, shodno tome, preporuči dalje korake.

U suštini, procedura ja najčešće takva da se najpre eliminišu potencijalni fizički uzroci problema sa potencijom, a potom se razmatra da li je problem u domenu psihičkih faktora (kao što su anksioznost , stres, problemi u partnerskom odnosu i tome slično). Ukoliko izostaju jutarnje erekcije, to može biti znak da je problem u domenu psihe, ali je za takav zaključak neophodno više informacija, odnosno poseta lekaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.