Stevan (53 god.)

P: Moje muke su pocele pre nego sto sam se od druge zene razveo.Vec mi je tad seksualni nagon bio slab, izmedju svih drugih problema što smo imali. Logicno je bilo da to pripisem losem odnosu sa bivsom i svemu sto se posle desilo sa razvodom.Nego je stvar u tome sto i dalje vucem taj problem. Imao sam posle jednu partnerku, sto bi rekli nije nam bilo sudjeno na duze a problem u seksu nije nestao. Sad vec ne znam kako to da shvatim. 

O: Poštovani, od svih faktora koji se mogu negativno odraziti na potenciju, odnos sa partnerom je među onima koji u tome igraju značajnu ulogu. Problemi u braku, pa i razvod sam po sebi, sa sobom nose stres čije se posledice osećaju na psihološkoj i emotivnoj, pa i fizičkoj razini. Osim toga, reakcija na takve događaje je veoma individualna i po intenzitetu i po trajanju, a često se može odraziti i na odnose sa novim partnerima.

U isto vreme je donekle nezahvalno sa sigurnošću tvrditi da je oslabljeni seksualni nagon u Vašem slučaju posledica isključivo psiholoških uzroka. Iako to nije isključeno, dobro bi bilo uzeti u obzir i ostale faktore, te posetiti urologa koji će uraditi dijagnostiku i na osnovu toga eventualno isključiti organske uzroke. Nakon toga ćete imati jasnu sliku o tome šta je konkretno u korenu problema, što je i najvažniji uslov da biste ga uspešno rešili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.