Tadija Z. (36 god.)

P: Postovani. supruga i ja duze vreme pokusavamo da zatrudnimo i u pocetku nije bio toliki  problem jer smo mislili da nije cudno sto nekad uspeva iz drugog ili treceg puta. Onda sam ja dobio kovid, bio skoro dve nedelje u bolnici i posle je  trebalo malo vremea da se skroz izlecim. Tu se moja volja za seksom umanjila. Potencija takodje ali ne kriticno, pa sa suprugom i dalje radimo na tome da imamo decu.

Bio sam u medjuvremenu kod urologa. iz pregleda nije nasao nista zabrinjavajuce i objasnio mi da je normalno da se seksualni problemi pojave kada je neki problem sa zdravljem ili zbog zdravstvenog stresa. Supruga sad ide na preglede da vidi da li je sterilitet ali ja mislim da bi mogao da bude u meni problem. Svaki savet bi mi znacio.

O: Poštovani, odgovor koji ste dobili od urologa može delimično biti tačan, jer problemi u seksualnoj funkciji zaista mogu nastati nakon drugih bolesti ili stanja koja zahtevaju duži period oporavka. Što se ostvarivanja trudnoće tiče, nekoliko bezuspešnih pokušaja su takođe više pravilo nego izuzetak. Čak i kod potpuno zdravih parova, šanse za spontano začeće su svega oko 20-ak procenata. Na sterilitet počinje da se sumnja ukoliko trudnoća nije ostvarena ni posle godinu dana stalnih pokušaja. Vi, sa druge strane, možete ponovo izneti sumnje Vašem lekaru, odnosno obratiti se stručnjaku za reproduktivno zdravlje (urologu ili andrologu).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.