Janko (55 god.)

P: Imao sam čudnu situaciju da sam osetio bolove dok sam imao odnos. Mislio sam da li je došlo do neke povrede u penisu jer je deo bio malo natečen ali se to povuklo sutradan. Sad nema otoka ali kao da ima neki slabiji bol u toku erekcije. Ne smeta mi puno samo je neprijatno, i može li to da nestane ako koristim neki lek za opuštanje mišića?

O: Poštovani, nije neuobičajeno da tokom seksualnog odnosa dođe do povrede penisa. Do toga najčešće dovode nezgodni položaji ili slučajni nagli pokreti, a povrede mogu ići od veoma lakih, koje ne ostavljaju veće posledice i relativno brzo prolaze, do ozbiljnijih, kao što je fraktura, odnosno prelom polnog organa.

Otok je po pravilu znak da povredu ne bi trebalo zanemariti, bez obzira na to što bolovi ili druge neprijatnosti nisu u tolikoj meri izraženi. Lekarski pregled je najpouzdaniji način da vidite da li uopšte postoji povreda, iako ona možda ne mora biti ozbiljna. Na osnovu toga će lekar dalje ustanoviti da li ima potrebe za terapijom ili dodatnim pregledima, te koji lek (ili lekovi) će najefikasnije ciljati sam problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.