U kakvoj su vezi magnezijum i potencija?

Erektilna disfunkcija svakako je problem koji ozbiljno može narušiti ne samo zadovoljstvo seksualnim, već i životom uopšteno. Uzroci koji do nje dovode mogu biti razni – od onih koji se tiču fizičkog ili mentalnog zdravlja , kao i onih koji predstavljaju prolazne faktore (stres, umor i slično), do onih koji bi se mogli svrstati u hronična stanja (dijabetes, gojaznost i tako dalje).

Mnoge stvari za koje možda ne biste ni pomislili da mogu dovesti do erektilne disfunkcije zapravo su njeni najčešći uzroci , a među njima se nalaze problemi sa prostatom, prekomerna težina , srčana oboljenja , dijabetes , zloupotreba alkohola i droga, pušenje , ali i često voženje bicikla na duge staze.

Jedan od razloga zbog kojih može doći do problema sa potencijom jeste i nedostatak magnezijuma u organizmu. Naime, magnezijum je neophodan za metabolizam azotnog oksida, koji pomaže da se erekcija postigne i zadrži.

Ako sumnjate u to da bi baš nedostatak magnezijuma mogao biti uzrok problema sa potencijom, nemojte se odmah opredeliti za suplemente. Naime, određene namirnice bogate su ovom važnom supstancom, a među njima su lisnato povrće, poput spanaća i kelja, kao i orašasti plodovi i žitarice celog zrna kao što su braon pirinač i kinoa. Posebno se preporučuju pinjoli, koštunjavi plodovi veoma bogati proteinima. Oni ne samo da sadrže magnezijum, već mogu podstaći i seksualnu želju, kao i izdržljivost.

Uzimanje suplemenata svakako je opcija, ali je isto tako važno da razmotrite svoje prehrambene navike i izbacite sve ono što bi moglo negativno da utiče na potenciju, odnosno prednost date onim namirnicama za koje je poznato da mogu pozitivno uticati na erekciju, to jest njeno uspostavljanje i održanje.

Što se tiče magnezijuma, preporuke su da bi muškarci starosti od 19 do 30 godina trebalo da uzimaju 400 miligrama dnevno, a za muškarce od 31 i više godina, preporučena dnevna doza iznosi 420 miligrama. Ipak, ukoliko biste uzimali magnezijum samo radi poboljšanja potencije, preporučljivo je da se posavetujete sa lekarom o tome koja doza bi za vas bila najbolja.

Svakako ne treba očekivati čuda niti rezultate preko noći, a ako niste sigurni šta bi mogao biti uzrok vaših problema sa potencijom , odluka da posetite lekara i na taj način otkrijete razloge sigurno je najbolja odluka koju možete doneti za svoje zdravlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.