Vaske (29 god)

P: Znacilo bi mi ako biste dali savet. Nemam cesto sexualne odnose jer radim takav posao da sam cesto odsutan i vec duze nisam bio u stalnoj vezi.

Uglavnom su kratke, mesec dana max jer mi je tesko da se posvetim. Ali mi se i tokom sexa cesto desi da kratko traje (tojest, brzo svrsim) i posle ne mogu da odrzim punu erekciju iako sam jos napaljen. Poceo sam zbog toga da koristim bilive i jedino tako sex moze da mi traje duze.

Kod lekara nisam bio jer sam inace zdrav, pa mislim da ovo ima veze s tim da ne mogu da budem u “normalnoj” vezi…

O: Poštovani, sve što ste opisali ukazuje na to da se suočavate s problemom preuranjene ejakulacije. Kao i poteškoće sa erekcijom, i ona se može javiti iz različitih razloga. Pod uslovom da su organski uzroci isključeni, najčešće su u pitanju psihološki faktori (na primer, anksioznost ili stres, inače čest kod osoba koje rade zahtevne poslove). Sem toga, preuranjena ejakulacija može se javiti i kao posledica neredovnog i retkog upražnjavanja odnosa.

Takođe, za kvalitetan odnos (kako emotivni, tako i seksualni) važno je i uzajamno poverenje između partnera. Kada uspostavljanje bliskosti izostane, teško je postići dovoljnu dozu opuštenosti koja je jedan od preduslova za zadovoljavajući odnos. Otvoreni razgovor s partnerom Vam može pomoći da lakše ostvarite bliskost i prevaziđete eventualne nesigurnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.