Veljko (50 god.)

P: Pozdrav, u intimnim situacijama mi ponestaje erektivna funkcija I hteo bih da znam da li to ima veze što imam uklesten zivac u donjem delu kicme. Radio sam godinama fizicki teze poslove I nekoliko puta isao na fizikalne vezbe I to mi je dosta pomoglo. Ne osecam vise bolove u toj meri ali sa erekcijom sam primetio problem I posle toga. Hvala unapred na savetu. Nadam se da bi pomoglo I da preporucite kako da sredim erekciju? 

O: Poštovani, uklještenje može biti uzročnik slabljenja erekcije, budući da nije pogođen samo nerv koji se nalazi u predelu kičme, već i deo perifernog nervnog sistema. Periferni nervi, pak, kontrolišu i erekciju, pa ukoliko postoji oštećenje, to će se odraziti i na seksualnu funkciju.

Fizikalna terapija, naravno, jeste od pomoći kada je reč o bolovima u kičmi, ali je pitanje i stepena oštećenja uklještenih nerava. Što se seksualne disfunkcije tiče, takođe je najbolje potražiti mišljenje lekara, odnosno urologa, kako bi se odredio tretman koji bi bio najadekvatniji u Vašoj konkretnoj situaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.