Zoki (43 god.)

P: Zdravo, koristio sam megatop i bilive za potenciju kad mi zatreba pa prekinuo jer se pokazalo da možda imam dijabetes tip 2. Na prvoj proveri krvi pre 4 meseca šećer je bio povišen 9,2. Promenio sam od tad ishranu i jako sam disciplinovan. Šećer sam prestao da konzumiram i odmah sam izbacio testenine, hleb. Na zadnjem testu je šećer bio skoro ispod granice i u međuvremenu sam potražio drugo mišljenje lekara tojest endokrinologa koji kaže da je sumnja na dijabetes možda bila pogrešna. On me je uputio posle na Ogtt gde je prvi put rezultat isto bio ispod granice za dijabetes. Kako on kaže, ako ostane tako onda nemam zbog čaga da brinem. Međutim pošto sam prestao da pijem tablete za potenciju ponovo imam taj problem. Sad tražim prirodna rešenja ali se to nije pokazalo kao najbolja opcija i nisam siguran kako da s tim izađem na kraj. 

O: Poštovani, u situacijama kao što je Vaša, logično je zaključiti da bi uzrok problema sa potencijom mogao biti povezan sa Vašim zdravstvenim stanjem, odnosno sumnjom na dijabetes. Ukoliko laboratorijske analize upućuju na to da hronične bolesti nema, a problem je i dalje prisutan, to bi moglo značiti dve stvari: ili je potrebno nastaviti sa pretragama kako bi se isključili drugi (fiziološki) uzroci, ili pak na seksualnu disfunkciju utiču psihološki faktori.

Ukoliko niste do sada, porazgovarajte sa endokrinologom na temu problema sa potencijom. To možete učiniti i po preporuci lekara (urologa),ai na osnovu toga biste imali jasniju sliku o tome da li i u kojoj meri bi za Vas bilo efikasno neko od prirodnih rešenja, ili je korisno uključiti i klasične medikamente.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.