Caki (23 god)

P: Imam problem sa erekcijom samo pri seksualen odnosno, preciznije na samom pocetku se je ok, no kad pomislim da to moze da mi se desi i se deshava. Mislim da to je vise psihicki problem ne zdrastven no nisam siguran kako mogu to reshiti. Sekojdnevno pojaljuje se taj strah da to moze se desiti i kao da cekam toa da se desi. Kako mogu to reshiti?

O: Poštovani, očekivanje da do problema sa erekcijom dođe može na nju da utiče tako što će ga izazvati – previše pritiska i anksioznost mogu imati snažan kontraefekat. Naravno, najlakše bi bilo reći „opusti se”, ali stvari obično ne funkcionišu tako, odnosno rešenje nije baš toliko jednostavno.

No, to ipak jeste dobar savet , ma koliko možda zvučao nerealno – pokušajte da prihvatite neizvesnost situacije, to jest nemojte previše razmišljati o svemu što bi moglo da pođe naopako. Ako su Vaše jutarnje erekcije redovne, to bi zaista moglo da ukazuje na to da je problem psihičke prirode , što ga svakako ne čini nerešivim. Pokušajte da seksu pristupate malo rasterećenije, spontanije; strah koji se javlja posmatrajte kao baš to što jeste – samo prolazna emocija, a ne predskazanje da će se nešto loše desiti ili kao nešto što mora da diktira Vaš život i Vaše ponašanje.

U slučaju da Vam to ne pođe za rukom, možete se konsultovati sa psihoterapeutom ili seksologom , koji Vam može pomoći da prevaziđete taj strah, odnosno da naučite na koji način sa njim da se nosite tako da on ne ugrožava Vaš seksualni život, ali i druge njegove aspekte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.