Djole (23 god)

P: Postovani, imam 23 godine i u poslednjih par nedelja imam problema sa erekcijom, kojih do sada nije bilo. Problem je u tome sto sve krene dobro i pre nego sto postignem punu erekciju, ona se izgubi. Nekada se povrati, a cesce se nista ne desava, koliko god da sam uzbudjen. Cak i u toku odnosa primecujem da erekcija nije cvrsta kao sto bi trebala da bude. Sto se tice mog nacina zivota, ne bavim se sportom vec mnogo godina, ishrana je uglavnom ista i losa, student sam, pa se uglavnom sve svodi na brzu hranu, tako je vec godinama, ali do sad ovih problema nisam imao. Iskljucio sam mogucnost da je problem psihicke prirode, jer trenutno nisam pod stresom, sa devojkom sve funkcionise odlicno, tako da mora da bude nesto fizicke prirode. Sto se tice jutarnjih erekcija, imam ih par puta nedeljno, i tada je sve ok, u punoj cvrstini. Hvala unapred.

O: Poštovani, problemi sa erekcijom povremeno mogu da se jave svima , a mogu iz izazivati i neki potpuno prolazni faktori (umor, stres, preopterećenost drugim stvarima i tome slično). Međutim, problemi sa erekcijom mogu da ukazuju i na neke daleko ozbiljnije bolesti i stanja, kao što su problemi sa srcem i krvnim sudovima i dijabetes . Zato bi bilo najbolje da posetite lekara , sa njim porazgovarate, odnosno uputite ga u Vaš problem, nakon čega on može sprovesti dalju dijagnostiku i, s tim u vezi, terapiju.

Postojanje jutarnjih erekcija može ukazivati na to da je problem psihičke prirode , zato što jutarnje erekcije šalju poruku da je na telesnom nivou sve u redu. S jedne strane, psihički uzroci mogu biti takvi da ih niste možda u potpunosti svesni, a sa druge strane, jutarnje erekcije nisu redovne, što ostavlja prostora za pretpostavke o mogućem organskom uzroku.

No, Vi bi trebalo da Vaše zdravlje shvatate mnogo ozbiljnije nego na nivou pretpostavki, pa shodno tome smatramo da je odlazak lekaru pravo rešenje za Vas. Srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.