Erektilna disfunkcija vam može spasti život

Mnogi muškarci, kao što je već poznato, suočavaju se sa problemom erektilne disfunkcije. Ipak, tek nekolicina spremna je da prizna da ima problem, čak iako on može značajno uticati na njihov život. Stručnjaci danas pozivaju muškarce da im se obraćaju za pomoć, pošto se erektilna disfunkcija može lečiti .

Ipak, postoji jedan još važniji razlog zašto ovaj problem zaslužuje ozbiljnu pažnju.

To važi za one situacije u kojima je pojava erektilne disfunkcije simptom nekog drugog stanja koje se nalazi u osnovi problema sa potencijom. Ovo su najčešće takve situacije:

  • Erektilna disfunkcija kao znak srčanih oboljenja. Mnogi muškarci koji su imali infarkt razvili su erektilnu disfunkciju u naredne dve godine. Razlog leži u činjenici da su krvni sudovi u srcu i penisu slični, osim što su oni u penisu široki jedan centimetar, a oni u srcu tri. Kad se arterije zakrče, prvo se blokira krvni sud prečnika od 1 cm i tako dolazi do nemogućnosti postizanja erekcije. Zato ona može biti upozorenje koje, ako se na vreme otkrije, može doslovno spasiti život.
  • Povezanost sa dijabetesom. Kod muškaraca koji imaju nedijagnostikovani dijabetes , nekontrolisan šećer u krvi oštećuje nerve i krvne sudove širom tela. Muškarci sa dijatetesom obično imaju i druge, sa ovim stanjem često povezane, zdravstvene probleme, kao što su gojaznost, hipertenzija ili su pušači, što su sve pojedinačni faktori rizika za razvoj erektilne disfunkcije.
  • Neurološka oboljenja. Erektilna disfunkcija može biti prvi simptom multiple skleroze (MS), stanja u kom dolazi do oštećenja nerava, što za posledicu ima bol i nemogućnost koordinacije. MS oštećuje signalni sistem koji se proteže duž nerava u kičmenoj moždini, ometajući signale koje mozak šalje do seksualnih organa. Kao rezultat, muškarci sa multiplom sklerozom mogu iskusiti erektilnu disfunkciju ili odloženu ejakluaciju.

Danas se zna da je erektilna disfunkcija mnogo češća nego što se o tome govori i da se sve više javlja i kod muškaraca mlađih od četrdeset godina . Glavni razlozi toga su stres i nezdrave životne navike .

Upravo stanja koja za simptom imaju erektilnu disfunkciju dovoljan su razlog da se na pojavu problema sa potencijom reaguje posetom lekaru – urologu . Na taj način, ne samo da ćete pristupiti rešavanju problema onda kada se on još uvek nije razbuktao, već ćete potencijalno spasti sopstveni život.

Једно мишљење на „Erektilna disfunkcija vam može spasti život“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.