Gaja (58 god)

P: Pozdrav, ne mogu da odredim od čega mi slabije radi potencija pa ako može da razjasnite. Imao sam operaciju koja se iskomplikovala i kad sam vadio slepo crevo dobio sam upalu. Onda sam i to preležao i taj oporavak se otegao duže nego što je trebalo. Ako znači taj podatak, pre 11 meseci je ta operacija bila. Nisam se dovoljno još ’oporavio’ sa potencijom. Moram dodatno da se čuvam jer mi je imunitet dosta pao posle cele situacije sa oporavkom. Pazim se zbog korone jer sad sam u ugroženijoj grupi. Onda se na to nadovezalo da sam češče izostajao sa posla. I zbog toga se čuvam jer da se desi da dobijem otkaz, zbog bolesti ili bolovanja teže će mi biti da pronađem drugi. Za potenciju sam uzgred koristio povremeno manje doze, 2,5 mg levitre i dobro sam podneo, ali još uvek imam nerešen problem. 

O: Poštovani, zdravstvene okolnosti poput Vaših, pogotovo s obzirom na komplikacije posle hirurškog zahvata, već same po sebi predstavljaju fiziološki stres za organizam. Naše telo ima svoj tempo oporavka i u svakom smislu ohrabrujemo Vašu brigu po pitanju zdravlja. Što se tiče problema sa potencijom, oni bi u ovom slučaju mogli biti posledica telesnog stresa usled zdravstvenih problema. S druge strane, postoji mogućnost i da se radi o psihološkom stresu, koji ima veze sa okolnostima vezanim za zaposlenje. Suštinski, reč je o vidu neizvesnosti, što je u Vašem slučaju uzrokovano i narušenim zdravljem.

Na osnovu ovoga što ste podelili, šanse su da problemi sa potencijom dolaze kao posledica i fiziološkog i psihološkog stresa. Ono što možete učiniti jeste da se obratite lekaru (urologu)  i zatražite njegovu procenu. Sem toga, psihološka podrška bi Vam mogla biti značajna ne samo zbog fiziološkog aspekta, nego i trenutnih životnih okolnosti koje svakako igraju ulogu u sferi mentalnog zdravlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.