Ilja (37 god.)

P: Imao sam problema s erekcijom i prepisana mi je na recept sildena pre 5 godina. Prestao sam je piti brzo posle toga, još od prvog puta sam osećao neku užasnu iscrpljenost. To se svaki put ponavljalo, zato sam prekinuo, onda sam pre godinu i po opet počeo da teško održavam erekciju. Tad sam uzimao 3mg bromazepam zbog ubrzanog pulsa i preskakanja srca jer sam izgubio posao kad je krenula korona i na sve to brat mi je preminuo nedugo posle toga. Imam ja erekcije samo su “mlake“ i bez potpune ukrućenosti, mnogo treba stimulacije da bi završio odnos… Kakve su mi mogućnosti? 

O: Poštovani, načini na koji prolongirani stres utiče na zdravlje su zaista mnogostruki, ne samo u fizičkom smislu već i u psihološkom. Problemi sa erekcijom ili njen izostanak takođe je jedan od vidova manifestacije stresa, pa je ključno da ste povodom toga već preduzeli prvi korak. U idealnom slučaju, izbegavanje stresnih situacija je i najblagotvornije po naše psihofizičko zdravlje, što je svakako u današnjim okolnostima veoma teško postići. Postoje, međutim, i veštine koje Vam mogu pomoći da se suočite sa stresom i da time koliko-toliko ublažite njegove posledice.

Jedan od najefikasnijih načina za to je da se obratite psihologu ili terapeutu. Osim toga, poseta lekaru (urologu) Vam može otkriti ukoliko postoje i drugi uzroci poteškoća sa potencijom. Na osnovu toga biste znali kako da delujete na sam izvor problema, pri čemu bi Vam lekar pomogao i po pitanju odabira adekvatne terapije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.