Željka (21 god.)

P: Pozdrav, Retko o ovom razgovaram s nekim jer je suvise licno.. U poslednje vreme smo se ja i decko udaljili i on izbegava seks, tako mi se cini. Cesto bude da prekinemo zato sto on ne moze do kraja. Kako da znam o cemu se radi, da li je zbog mene i da li ga ne privlacim vise? Nismo jos o tome pricali posto mi nije lako da mu kazem nesto u vezi toga. 

O: Poštovana, koliko god da je sa partnerom teško pokrenuti ovakvu temu, najpouzdaniji način da saznate na čemu ste zapravo jeste razgovor. Jedino Vam partner i može razvejati sumnje zbog čega je, kako kažete, došlo do udaljavanja. Napisali ste – „tako mi se čini“, što govori o Vašem ličnom dojmu, ali nas subjektivni utisci često mogu zavarati.

Za početak, ni sami još niste sigurni u čemu bi mogao biti problem. Teškoće tokom seksualnog odnosa (bilo da je reč o nedostatku seksualne želje, izostanku erekcije ili „izbegavanju“ seksa) mogu imati različitih uzroka – od stresa i lične nesigurnosti, do drugih zdravstvenih faktora koji utiču na libido i erekciju. Budući da razgovor zaista može biti neugodan, možete Vašem partneru nagovestiti da, iako ne želite da se zbog toga oseća neprijatno, da bi Vam značilo kada biste razjasnili o čemu je reč i šra dalje preuzeti povodom toga. Uprkos neprijatnosti, ovakva vrsta problema svakako utiče na oboje, pa je i za drugog partnera (odnosno, Vas) važno da iskomunicira kako doživljava situaciju iz svog ugla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.