Kalina (36 god.)

P: Poštovanje, molim vas za savet u vezi sa sumnjama koje imam. Sa suprugom imamo dvoje dece i pre 5 meseci sam se drugi put porodila. Od tad smo se on i ja udaljili. Nemamo više odnose redovno, ja sam na porodiljskom i brinem o bebi pa muž radi produženo. Kad imamo vremena da budemo intimni,što je retko, osećam da nedostaje strast I ljubav… On kaže da je do njega, to što mu je potencija loša i što odnosi kratko traju. Da je pod pritiskom,jer imamo i prinovu.Verujem da je sve zato što smo prestali da budemo bliski. Volela bih da uspemo da ponovo povratimo bliskost,što je sad teže. Kome da se obratim,osim vama, i kako da razrešimo trenutne teškoće. Srdačan pozdrav i hvala na odgovoru unapred! 

O: Poštovana, sasvim je izvesno da Vaš suprug pripisuje nedostatak intime i bliskosti pravim uzrocima, a to su pojačan stres i umor. U ovom slučaju oni ne dolaze samo sa novim članom porodice, već i sa povećanim obimom obaveza. Najčešće to i jeste slučaj kada je reč o problemima sa potencijom, budući da umor i stres na fizičkom i psihičkom nivou u osnovi jesu njihovi glavni uzročnici.

Ipak, to je teško sa sigurnošću utvrditi bez da se uzroci detaljnije ispitaju. Zato bi bilo dobro konsultovati se sa lekarom (urologom), a ukoliko Vam se čini da bi Vama i suprugu značila i psihološka podrška, možete se obratiti stručnjaku za mentalno zdravlje. Razgovor sa psihoterapeutom bi vam oboma mogao pomoći da ponovo uspostavite bliskost kao par, što će se pozitivno odraziti kako na vaš seksualni život, tako i na zadovoljstvo u partnerskom odnosu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.