Mile (30 god)

P: Trebam vašu pomoć. Početkom godine sam imao jaku stresnu situaciju (vjerovatno i napadaj panike) te sam od tada primjetio da ne mogu postići erakciju. Ispočetka je erakcija bila na 0% ali se nakon par tjedana erakcija popravila te dođe do nekih 50%. Ujutro nemam jutarnju erakciju. Spolne odnose nisam imao već 5 godina pa sam siguran da se ne radi o nekoj spolnoj bolesti. Kod urologa ne mislim ići jer u urološkoj ambulanti radi jedna medicinska sestra koja me poznaje i koja je teška tračara, ne treba mi dodatni stres. Prilično sam siguran da je sve počelo tom stresnom situacijom tako da vjerujem da je možda sve to na psihičkoj bazi. Koje bi bile vaše preporuke, prehrana, čajevi? Mislio sam započeti i takozvani fapstronaut program – 90 dana bez mastrubacije + redovita tjelovježba koju sam prošlih godina zapostavljao. 

O: Poštovani, sasvim je moguće da je uzrok problema sa potencijom na psihičkoj bazi , ali u tom slučaju najčešće dolazi do jutarnje erekcije. Njen izostanak je znak da je uzrok najverovatnije lociran u fizičkim faktorima, a ne psihičkim.

Regulisana ishrana , fizička aktivnost i, generalno, zdrave životne navike su najbolja prevencija problema sa potencijom. Međutim, kad se problem već javi, ponekad takve metode neće dati rezultate. To je zato što se erekcija izazvana psihičkim i fizičkim faktorima ne leče na isti način. U oba slučaja je najpre potrebno pronaći uzrok problema , a potom pristupiti njegovom lečenju. Ako je fizički, primenjuje se medikamentozna ili neka druga terapija , odnosno terapijom se „gađa” primarni zdravstveni problem (onaj koji je izazvao probleme sa potencijom); a ako je psihički, primenjuje se psihoterapija .

Dakle, ako želite da otkrijete uzrok svog problema, moraćete da posetite lekara , u nekom drugom mestu ili na neki način koji Vam je prihvatljiv. U suprotnom, rizikujete da sprovodite pogrešno ili čak štetno samolečenje , bez pravog poznavanja problema i onoga što se radi kako bi se on otklonio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.