Mile (41 god)

P: Imao sam pregled kod urologa zbog slabe erekcije i prepisao mi je terapiju jer je dijagnoza erektilna disfunkcija… Dobio sam da batalim neke loše navike ali me brine da ću sad stalno morati da pijem lekove. I dal ću ikad ponovo imati normalan sex a da ne moram o tome da mislim… To na mene još više utiče psihički, zanima me da li ima neki drugi način da se to reši osim lekovima? hvala unapred…

O: Poštovani, prepisana terapija nikako ne znači da ćete morati zauvek da je uzimate. Pre svega, erektilna disfunkcija je u većini slučajeva potpuno izlečiva. Urolog će odrediti onaj vid tretmana za koji proceni da je za Vas najefikasniji, odnosno da će Vam pomoći da što pre prevaziđete problem. Dalje, terapija se prepisuje isključivo na osnovu primarnih uzroka, a oni zaista mogu biti brojni.

Drugim rečima, nije isto da li su se problemi sa potencijom javili kao posledica nekog drugog zdravstvenog problema, ili na to utiču faktori kao što su životni stil, loše navike, stres ili uzroci psihičke prirode. Takođe, lekovi nikako ne predstavljaju i jedini vid tretmana. Lekar će ih prepisati na osnovu stručne procene, a sama dužina i ishod zavise i od uzroka i od načina delovanja lekova. Da li će i u kojoj meri oni dati rezultate nemoguće je unapred odrediti, a upravo zbog toga su neophodne redovne konsultacije sa lekarom.

Na kraju, uspehu tretmana u velikoj meri mogu doprineti korigovanje ishrane i životnog stila, psihološko savetovanje i slično. Oni se uvek mogu uključiti u proces lečenja, ako na osnovu saveta lekara procenite da će to biti od pomoći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.