Petar (28 god)

P: Pijem po potrebi ernafil do 50mg kako mi je lekar preporucio ali primetio sam da nije uvek isti efekat. Ne znam od cega to zavisi. Ta najveca doza kako je doktor odredio je 50mg stim da ponekad uzmem pola od toga. Nekad i nema pravila,jer kad sam uzimao po 50 erekcija ume da bude extra jaka a nekad slabija, a isto i kad uzmem tih 25 mg. Cak bude nekad i bolje nego kad uzmem celu dozu. Necu menjati na svoju ruku, ali kapiram da mi onda taj lek ne odgovara ili da je sve na psihickom nivou?

O: Poštovani, efekat određenog leka ili doze je u većini slučajeva nemoguće unapred predvideti. To u prvom redu zavisi od konkretnog uzroka problema, ali na delovanje terapije (kao i na erekciju uopšte) utiču i drugi razlozi: na primer, umor, izloženost stresu ili štetne navike poput konzumiranja alkohola ili duvana. Veoma je teško na ovaj način utvrditi da li se u Vašem slučaju radi isključivo o fiziološkim ili psihološkim uzrocima.

Po pravilu, jedan od prvih signala koji upućuje na uzrok organske prirode jeste izostanak jutarnjih erekcija. Međutim, erektilna disfunkcija zaista jeste kompleksno stanje, tako da ovo pravilo ne treba uzimati zdravo za gotovo. O tome je svakako najbolje da se posavetujete sa lekarom, koji će predložiti promenu terapije ili psihološko savetovanje ukoliko za time postoji potreba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.