Mirko (51 god.)

P: Postovanje, imam vec neko vreme problema s tim da mi erekcija bude normalna. Cesto nemam volju za seksom a osecam i druge smetnje fizicki. Glavobolje su mi ceste i imam slab apetit. To je sve pocelo zbog stresova na poslu. Lose spavam i dosta vremena provodim tako sto sedim za racunarom sto znam da nije dobro. Da napomenem da nisam pusac.Da li bi mi pomogao neki od lekova i kako da ih izaberem.

O: Poštovani, uticaj stresa, pogotovo ako ste mu duže vreme izloženi, svakako može da se odrazi i na seksualnu funkciju. Štaviše, stres se smatra jednim od veoma čestih psihičkih uzroka kada je reč o problemima sa potencijom. Na udaru stresa je ceo organizam, što se može manifestovati upravo kroz simptome kao što su glavobolja, loše spavanje, ali i erektilna disfunkcija.

To znači da je prioritet pozabaviti se samim uzrokom ovih simptoma. Za to postoje brojni načini, pre svega vezani za upravljanje stresom: podrška psihologa/psihoterapeuta, bavljenje fizičkom aktivnošću, pravilna ishrana i tome slično, a sve kako bi se neutralisale negativne posledice stresa po fizičko i mentalno zdravlje. Lekovi za potenciju u ovom slučaju mogu biti privremeno rešenje, ali oni sami po sebi neće smanjiti efekte koje stres ostavlja na organizam. Ukoliko, pak, imate nedoumica po pitanju odabira leka, svakako Vas ohrabrujemo da se obratite urologu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.