Pedja (44 god.)

P: Imam problem koji pocinje vec da me muci. Jako mi dugo treba da svrsim,skoro svaki put u sexu i ponekad kad masturbiram. Cesto mi zbog toga pred kraj opadne cvrstina pa bude jos gore. Hteo bih da znam u cemu je stvar, kako da se toga resim? 

O: Poštovani, problem koji navodite može, ali i ne mora biti vezan za erektilnu funkciju. Iz ovoga što ste opisali, sve ukazuje na to da se radi o anejakulaciji, odnosno nemogućnosti izlučivanja semene tečnosti. Rešavanje problema je najbolje započeti odlaskom kod urologa, jer je ključno da se najpre odredi zbog čega se to dešava.

U tom smislu, praktično je nemoguće ukazati na tačan uzrok na osnovu informacija koje ste izneli. Anejakulacija, kao i erektilna disfunkcija, može nastati kao posledica fizičkih i psiholoških faktora, pa se i rešenju može pristupiti na različite načine: na primer, u fiziološkom smislu se najčešće navode uzroci poput hroničnih bolesti ili neuroloških oštećenja, dok veliku ulogu igraju i psihološki faktori (uticaj stresa, anksioznost pred seksualni čin ili ukoliko ne postoji osećaj bliskosti sa partnerom). Da biste zaista dobili adekvatan tretman, najpre i lekar mora biti bliže upoznat sa Vašim zdravstvenim stanjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.