R.A. (27 god.)

P: Planiram da isprobam keto-dijetu ali sam cuo da je kod nekih to pokvarilo sexualni zivot i ne uspeju da odrze libido.Ne bi da mi se to desi, ili da moram zbog toga da uzimam stimulanse pa bi mi trebao savet vezano za to.

O: Poštovani, budući da način ishrane svakako ima uticaja na libido, promena režima ishrane, pogotovo ukoliko je nagla, može u nekim slučajevima da se odrazi na fiziologiju. Ponekad je teško proceniti da li će to kod svakoga uticati na isti način. Isto tako, „odgovor“ organizma ne mora biti isključivo vezan za konkretnu dijetu već i rad metabolizma. Kod nekih osoba je on po prirodi brži ili sporiji, što zavisi i od drugih faktora (genetika, način života, intenzitet i vrsta fizičke aktivnosti, bioritam, kvalitea sna).

Ukoliko ne želite da rizikujete, savet možete potražiti od nutricioniste. Kada je plan ishrane skrojen prema Vašim potrebama, manje su šanse da dođe do većih oscilacija u telu. Još jedna prednost je što se takve promene uvode uz preporuku i nadzor stručnjaka, pa ukoliko je potrebno, moguće je pravovremeno uvesti i neophodne korekcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.