zoki (20 god.)

P: Mislim da sam specifican slucaj jer dosad jos nisam imao devojku. Tj. u mom drustvu ne znam nikog slicnog i to me cini prilicno nesigurnim po pitanju sexa. Poceo sam sa jednom devojkom da izlazim, malo mi je lakse sto znam da je i ona nevina. E sad se dvoumim da li da se za prvi put potpomognem necim. Nekoliko ortaka to skoro redovno upraznjava ali oni vec imaju iskustvo … ja ne bih da rizikujem neke posledice, pa me zanima hoce li se nesto desiti ako npr prepolovim dozu, za taj prvi put? 

O: Poštovani, kada je prvi seks u pitanju, uvek bismo preporučili da pokušate bez pomoći lekova. Čak i u manjim dozama, iako donekle smanjujete mogućnost pojave neželjenih efekata, lekovi čine tek toliko da Vam privremeno odagnaju anksioznost. To ne znači da će se samopouzdanje magično popraviti – štaviše, veća je šansa da se razvije psihološka zavisnost.

Osim toga, prvi seks gotovo svakome u manjoj ili većoj meri izaziva stres, bez obzira na godine i pol. Potpuno je očekivano biti nesiguran, pogotovo u nečemu u čemu nemamo iskustva. Ako je i partneru/partnerki prvo seksualno iskustvo, to može biti način da se dodatno povežete: da razgovarate o nesigurnostima, ali i da smanjite često nerealna očekivanja. Postoje načini da se do izvesne mere pripremite, ali na kraju dana, prvo seksualno iskustvo svakako nije poslednje – što znači da će prilike za „popravni“ svakako biti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.