Alex (25 god)

P: Veoma sam sexualno aktivan, bukvalno svaki dan. Zbog nekih stresova imam duze periode kad mi je jako losa erekcija, tad pijem tablete. nekad i svaki dan. Je li to moze da skodi i da li treba da menjam da se ne naviknem? 

O: Poštovani, korišćenje minimalne preporučene doze lekova za potenciju umanjuje i mogućnost pojave neželjenih efekata. Ako ste uzimali lek u skladu sa uputstvom za upotrebu, on ne bi trebalo da izazove nuspojave. Ukoliko ih uočite, obavezno se odmah obratite lekaru.

Što se dostupnih lekova tiče, oni mogu biti opasni ukoliko uzimate terapiju prepisanu za neka druga stanja (na primer, nitrate, koji se koriste u tretmanu srčanih oboljenja), ili ako imate istoriju drugih bolesti (oboljenja jetre, bubrega, pa i ređih genetskih bolesti kao što je retinitis pigmentosa). Iz tih razloga je važno da pre upotrebe bilo kog leka obratite pažnju na kontraindikacije. U slučaju da imate dodatne nedoumice, najbolji savet će Vam dati Vaš lekar ili farmaceut.

Pošto navodite da se problemi sa erekcijom javljaju usled stresa, uvek imate na raspolaganju mogućnost da se, ukoliko do sada niste, obratite psihologu/psihoterapeutu. Iako svakodnevna upotreba lekova ne mora biti ni najmanje štetna, svakako je najbolje rešenje da delujete na pravi uzrok problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.