Alex (41 god.)

P: Dobio sam mišljenje urologa i dg ED ali me brine da li lečenje dugo traje i koliko ću morati da pijem lekove ako ih dobijem… I ima li mogućnosti da to rešim na drugi neki način.. hvala

O: Poštovani, budući da još niste od urologa dobili prepisan lek, preporučujemo Vam da ipak sačekate njegovu konkretnu preporuku. Nakon toga možete sa njim porazgovarati o svemu što Vas dodatno interesuje – o prednostima leka koji Vam je prepisan, ali i o tome šta još možete preduzeti kako biste poboljšali stanje. Ovakve stvari generalno nije uvek ni moguće predvideti, jer će tok i ishod terapije zavisiti od težine problema, njegovog trajanja i uzroka.

Lekar prema tome može proceniti i da li je najpre potrebno rešiti neki od zdravstvenih problema koji su doveli do erektilne disfunckije. Što se samih lekova tiče, oni Vam mogu biti prepisani dokle god za tim postoji potreba, ali i to prvenstveno zahteva procenu i konsultaciju sa lekarom. Svakako da lekovi nisu i jedini način tretiranja ED: to može biti promena životnog stila ili razgovor sa psihoterapeutom, ukoliko postoje indikacije da je problem psihološke prirode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.