boske (38 god.)

P: Imam problem sa hronicnim umorom koji je poceo da zahvata i moj domen seksualnog zivota, izmedju ostalog. pijem vec vitaminske dodatke ali izgleda da to nije dovoljno? inace sam uvek bio fizicki aktivan, sad malo manje zbog nedostatka snage za teze treninge. nisam pusac i ne pijem. pomoc? 

O: Poštovani, s obzirom da u prvom redu navodite hronični umor, predlažemo Vam da pokušate da saznate koji je tačno uzrok tome. Hronični umor se može javiti iz niza razloga i, kao što sami primećujete, ostaviti posledice i na seksualnu funkciju.

Vitaminski suplementi naravno mogu da pomognu, ali nisu sami po sebi lek – osim ako je već utvrđeno da je nedostatak određenih nutrijenata zaista uzrok umora i ako ih je lekar za to prepisao. Ako ne vidite poboljšanje, to znači da bi se detaljnije trebalo pozabaviti dijagnostikom, koju bi, opet, Vaš lekar zatražio na osnovu simptoma. Spektar uzroka hroničnog umora je zaista širok, jer može da uključuje fiziološke faktore, psihološke, pa i kombinaciju istih. Prema tome, prva adresa bi u ovom slučaju trebalo da bude Vaš odabrani lekar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.