d.v. (19 god.)

P: Uvek sam bio povuceniji u drustvu a jos vise s devojkama. Imao sam dosad samo dve. . . i kad je trebalo s tom drugom da se desi sex, potpuno sam zablokirao prvi put. Posto znam da imam problem uzimao sam megatop ali i dalje imam strah u takvoj situaciji. Sta sve nisam probao da se opustim i alkohol i gandzu ( nista osim toga sto se tice gudre ) i sad mi vec pravi paniku. Pa onda pilula ne sljaka dovoljno,a ja kao da ne mogu nista da uradim u vezi toga. . .od cega jos moze da bude bolje? 

O: Poštovani, ako je u osnovi seksualnih problema anksioznost zbog seksualnog čina, iskustva su manje-više slična Vašem: lek za potenciju može delovati, ali u većini slučajeva je to privremeno rešenje. Isti je slučaj i sa alkoholom ipsihoaktivnim supstancama, pri čemu oni vrlo često daju upravo suprotan efekat. Vama se možda čini da se trenutno osećate opuštenije, ali telo reaguje drugačije jer narkotici i alkohol još negativnije utiču na potenciju.

Ukoliko niste do sada, pokušajte da se obratite stručnjaku za mentalno zdravlje (psihologu ili psihoterapeutu). Kroz razgovor sa njim ćete najpre doći do uzroka anksioznosti, a zatim dobiti savete i podršku po pitanju toga kako da je prevaziđete. Pored toga bi mogao biti koristan i pregled kod specijaliste urologa radi konsultacije u vezi lekova za potenciju. Ukoliko se pokaže da zaista postoji potreba da ih privremeno koristite, urolog će Vam u tom slučaju preporučiti vrstu leka i njegovo doziranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.