Darko (24 god)

P: Pozdrav. Imam problema sa erekcijom. Odjednom je prestala da bude jaka, najvise 70%. Godinu dana unazad nisam imao nikakvih problema, redovan seks i maksimalna erekcija. Nikada pre nisam imao nikakvih problema. Samo se to odjednom pojavilo i evo vec nekoliko dana je tako. Imam 24 godine, ne pijem, ne pusim, fizicki aktivan, zdrav i nemam nikakvih drugih problema. Sta raditi? Hvala unapred.

O: Poštovani, uzroci erektilne disfunkcije generalno se dele u dve velike grupe. Jednu grupu čine fizički uzroci i među njima se najčešće nađu (uz privremene uzroke, kao što su umor, bolest i slično), problemi sa srcem/krvnim sudovima , dijebetes , loše životne navike i slično, a u drugu spadaju psihički faktori , među kojima su najrasprostranjeniji stres, depresivnost/depresija, anksioznost , prevelika očekivanja, problemi u partnerskom odnosu i tome slično. Generalno je pravilo da, ako ima jutarnjih erekcija, onda problem može biti u domenu psihe, pošto su jutarnje erekcije dokaz da, fiziološki, do erekcije može da dođe. Dakle, ostaju psihički uzroci.

Naravno, ovo nije pouzdan način utvrđivanja uzroka problema, pa je zato najbolje da se povodom načina na koji možete rešiti problem konsultujete sa lekarom (urologom) ili psihoterapeutom (u slučaju da je uzrok psihičke prirode). Najpre možete posetiti urologa, kako biste potencijalno isključili fizičke uzroke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.