devojka (33 god)

P: Postovanje.Zamolila bih vas za savet oko ove teme. Naime, sa deckom sam nekoliko meseci, od starta imamo problem da se uskladimo. Tesko odrzava erekciju, do ejakulacije skoro i da ne dolazi, kaze da se „izgubila“, jutarnje erekcije nema svakog jutra. Cak ne dozvoljava ni da ga oralno zadovoljim do kraja, a vidim da to moze. Ono sto mene zabrinjava je cinjenica da on ne zeli o tome da razgovara. Potpuno me iskljuci, i jasno mi je zasto to radi, a ja zaista zelim da mu pomognem jer mi je stalo do njega. Toliko dobrih i lepih osobina ima da ne zelim da okoncam vezu. Sa druge strane me ne pusta da mu pomognem, a meni je sex jako bitan. Imam jak libido.On ne zeli da prica o sexu-sta voli, sta ga lozi, nema potrebu da me dodiruje, niti da me zadovolji iako on ne moze. Njemu bi bilo dovoljno jednom mesecno, a ja bih zelela svakog dana da budemo intimni.Ne mogu reci da sam sve probala jer ni ne znam sta je to sve. Potrudila sam se da budem maksimalna podrska i da ga razumem i utesim. Nisam nijednom napravila scenu ili prokomentarisala negativno da ga ne bih povredila. Ne znam sta jos mogu da uradim. Navodno je bio kod urologa i fizicki je sve u redu, tako bar kaze… Sta biste mi vi savetovali, koji su najbolji i najlaksi koraci? Hvala puno na odgovoru.

O: Poštovana, generalno pravilo kod erekcije je da, ukoliko nema jutarnjih erekcija, onda je uzrok problema u domenu fizičkog zdravlja (a ne psihičkog). Logika je jednostavna: ukoliko dolazi do jutarnjih erekcija, znači da je na fiziološkom nivou sve u redu, te da uzroke treba tražiti u psihičkim faktorima . Ako je Vaš momak bio kod urologa i pregledan je, te uzrok problema nije u fizičkim faktorima, onda bi trebalo da ode kod psihoterapeuta .

To jeste adresa na koju bi bilo najpametnije da se obratite – Vaš momak, odnosno vas dvoje kao par. Ako imate probleme u seksualnoj sferi, za koje se ne prvi pogled čini da su ipak dublji od problema sa potencijom – odnosno, tiču se njegove slabe zainteresovanosti za seks, onda ne bi bilo loše da odete na savetovanje za parove i razgovarate sa stručnjakom zajedno na ovu temu.

Vašem momku je sigurno teško da o tome priča , ali za prevazilaženje ovog problema biće vam neophodna otvorena komunikacija , kao i strpljenje. Zato je najbolje da sa njim najpre otvoreno popričate o svemu tome, a potom zajedno napravite plan akcije, odnosno korake u pravcu rešavanja problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.