Igor (45 god.)

P: Dobar dan, pišem Vam jer nisam suviše otvoren po ovom pitanju sa ženom. Zapravo nismo ni pričali o temi koja me muči pošto je to sad od skoro. Nisam imao problem sa erekcijom nikad, i kad je počelo da se dešava mislio sam proći će, da nije ozbiljno. Možda je do godina, stresa, ne znam, ali i dalje izbegavam da o tome pričam, sa suprugom pogotovo. Do lekara još nisam išao jer mislim da situacija za sad nije ozbiljna. Međutim imam pomalo grižu savesti. Kao da to pred ženom krijem, a ne želim. Ne znam odakle da počnem da rešavam problem.

O: Poštovani, koliko god da nam se čini „utešnim“ što se neki problem ne čini ozbiljnim, toliko može biti i mač sa dve oštrice. Kada je reč o problemima seksualne prirode, to postaje još izraženije upravo zbog neprijatnosti koju takav problem povlači za sobom. Zbog toga su neugodne emocije u ovom slučaju zaista validne, jer je reč o intimnom problemu i mnogima nije lako da se povere čak i osobama koje su im bliske.

S druge strane, problemi su najrešiviji upravo dok ne postanu ozbiljni, što svakako važi i za probleme seksualne prirode. Iako neprijatnost i sada postoji, pravovremenom reakcijom, odnosno odlaskom kod lekara, utičete na to da potencijalni problem ne eskalira. Takođe. razmislite o tome da eventualno i suprugu uključite u ceo proces. Pitanje je da li uopšte možete predvideti njenu reakciju bez da joj poverite svoje sumnje, ali ono što se u praksi pokazalo jeste da je mnogim parovima značajna upravo podrška koju dobiju od strane partnera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.