Jakov (55 god.)

P: Postovanje, pisem vam zbog problema za koji nisam skroz siguran da li je fizicki ili psiholoski. Ja sam prelezao kovid pre 6,7 meseci s’ nekom umerenom klinickom slikom. Otislo je naravno na pluca i 3 nedelje u bolnci i posle oporavak. Nije bilo lako ali ne mogu da kazem i da sam od onih teskih slucajeva. Potrefilo se usput i stvari nevezanoo za bolest jer smo zena i ja bili na iglama zbog posla i da li cemo ga zadrzati a treba skolovati decu srednjoskolce. I onda je dodatno stres bio kad sam se ja razboleo. Otisao sam posle i kod urologa a on se slaze da bi losa potencija mogla da je zbog prelezanog virusa. Za lekove je jos nesigurno jer bih trebalo da uradim analize da se vidi da li je sigurno da mogu da ih uzimam.Mislim tj.,siguran sam i da je do drugih stvari koje nemaju veze samo sa zdravljem pa bih vas molio za savet i hvala unapred. 

O: Poštovani, na osnovu svih detalja koje ste izneli, zaista je moguće da je reč o udruženim fizičkim i psihološkim uzrocima. Utvrđeno je da postoji veza između COVID-19 i problema sa potencijom, ali ono o čemu se i dalje ne priča dovoljno svakako su „napadi“ koje svi osećamo na psihološkom nivou.

Pošto Vam je urolog predložio dodatne analize, one će već pokazati i ukoliko postoji uzrok u telesnoj, odnosno fiziološkoj ravni. Sa druge strane, o situacijama koje su, kako kažete, nevezane za bolest (neizvesnost zbog mogućeg gubitka posla, pa i stres u porodici usled Vašeg zdravstvenog stanja) uvek možete popričati sa stručnjakom za mentalno zdravlje. Kada su i same životne okolnosti izazovne i kompleksne, svakako je dobro da sebi olakšate time što ćete se obratiti za podršku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.