Još nekoliko važnih lekcija o ishrani i muškom seksualnom zdravlju

Danas je veza između određenih životnih navika i celokupnog zdravstvenog stanja prilično poznata. Međutim, postoje brojna nerazumevanja i polutačne informacije koje se uzimaju kao pravila, pa ćemo se u ovom tekstu pozabaviti razlikama između mita i istine.

Da li ono što jedem može da utiče na erekciju?

Ishrana bogata mastima, odnosno ona koja vodi povišenim nivoima holesterola povezana je sa pojavom erektilne disfunkcije . Ovakav način ishrane može doprineti pojavi taloženja masnoća i stvaranja ugrušaka u krvnim sudovima. To može dovesti do srčanih oboljenja , koja, dalje, mogu izazvati erektilnu disfunkciju. Tačnije, erektična disfunkcija često je jedan od prvih znakova problema sa srcem ili krvnim sudovima.

Da li gazirani sokovi i slatkiši mogu da izazovu sterilitet ili probleme sa potencijom?

Konzumiranje slatkog može da dovede do gojaznosti, koja je faktor rizika za dijabetes. Dijabetes koji se ne drži pod kontrolom može da izazove neplodnost i probleme sa potencijom. Gojaznost, takođe, može da utiče na rad hormona, uključujući testosteron, što može dovesti do problema sa seksualnim zdravljem.

Da li masna hrana može da utiče na plodnost i erektilnu disfunkciju?

Konzumiranje nezdravih masti koje sadrže industrijski obrađene namirnice mo#e dovesti do problema sa plodnošću i erekcijom. S druge strane, Mediteranska ishrana , koja sadrži takozvane zdrave masti je preporučljiva kao deo prevencije seksualnih problema kod muškaraca.

Da li u potpunosti moram da izbacim šećer i masno iz ishrane ako želim da nemam probleme sa potencijom?

Erekcija je stvar sveukupnog zdravstvenog stanja, ne samo jednog njegovog aspekta. To znači da jedan slatki napitak ili fast food obrok neće učiniti trajnu štetu. Ali, ako je vaš uobičajen obrazac jedenja pun brze hrane ili slatkiša, onda je možda krajnje vreme za promene.

Da li pesticidi iz povrća i voća mogu da utiču na plodnost i erekeciju?

Postoje dokazi o tome da su radnici koji su bili izloženi pesticidima imali smanjenu plodnost, ali je veoma teško izmeriti koja količina pesticida iz voća i povrća koje kupujemo dospe u naš organizam.

Da li je jedenje određenih vrsta hrane preporučljivo kao prevencija, odnosno lečenje ED?

Za prevenciju, ali i lečenje erektilne disfunkcije preporučljivo je uzimanje određenih namirnica kao što su orasi, riba, borovnice i citrusi .

Da li moram da prestanem da pijem kafu ako imam problem sa erekcijom?

Ne, naprotiv: kafa može da podstakne erekciju . Ali, ukoliko imate probleme sa visokim krvnim pritiskom, onda kafa nije dobar izbor za vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.