Miroslav (32 god)

P: Postovani,pre godinu dana zena i ja smo dobili dete. Briga oko sincica nam je prioritet tako da se nas brak zbog toga promenio i ocekivao sam da njoj ili meni nekad neće biti do odnosa. U zadnje vreme,cak i kad oboje uspemo da se opustimo,ponekad mi se desi da erekcija traje jako kratko ili nije u punoj snazi. Ne bih da moja zena pomisli da je to zbog nje i da mi vise nije privlacna,samo brinem da bi to moglo da utice na nas brak 

O: Poštovani, rođenje deteta, kako ste i sami naveli, jeste nešto što u velikoj meri menja dotadašnji bračni odnos i rutinu. Uz veliku odgovornost, uobičajeno je da prilagođavanje novonastaloj situaciji uzrokuje i određenu količinu stresa. Povremeni problemi sa erekcijom mogu biti prirodna reakcija na stres koji, u Vašem slučaju, donosi briga oko odgajanja deteta.

Postoji nekoliko načina da sebi i svom partneru olakšate trenutnu situaciju. Prilagođavanje pojedinih životnih navika je dobar način ublažavanja posledica stresa, a negovanje poverenja i bliskosti kroz međusobnu podršku olakšaće zajedničko prevazilaženje izazova roditeljstva. Ukoliko smatrate da bi Vam to pomoglo, uvek postoji i opcija da potražite savet stručnjaka (psihologa ili bračnog terapeuta).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.