novak (19 god.)

P: Imao sam kao mladji problem sa devojkama da u sexu trajem jako kratko. Valjda otkako sam dobio samopouzdanje to je prestalo da se dogadja a sad mi je tesko da uopste dodjem do erekcije. Ne znam sta bi mi pomoglo a da nisu sredstva za poboljsavanje erekcije ? 

O: Poštovani, ako ste fizički potpuno zdravi, problemi seksualne prirode bi se u Vašem slučaju verovatno mogli pripisati psihološkim faktorima. Samopouzdanje ima svoj doprinos u priličnoj meri, što je i prirodno kod muškaraca u mlađoj dobi. Štaviše, većina bi se iznenadila kada bi znali koliko je njihovih vršnjaka nesigurno u intimnim odnosima.

Najčešće je to usled anskioznosti i velikih (a često nerealnih) očekivanja, a vezanih za to kako bi seksualni odnos uopšte trebalo da izgleda. U isto vreme je i dobra osnova za razgovor o tome šta parove dovodi do uzbuđenja ili im posebno donosi zadovoljstvo. Prema tome, otvorenost po tom pitanju je jedan od načina da se među partnerima smanji psihološki pritisak. Drugi način jeste da razgovarate sa stručnjakom koji se bavi mentalnim zdravljem, te da dođete do uzroka (a zatim i rešenja) kako da prevaziđete problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.