Pera (38 god)

P: Postovani, Vec tri meseca imam problem sa erekcijom. Naime u toku predigre je sve u redu medjutim kako krene sam odnos, naglo izgubim erekciju. Zbog toga sam i poceo da izbegavam odnos sa partnerkom kako ne bih doziveo jos jedno razocarenje. Napominjem da radim jako stresan posao,, pusac jesam (ali ne vise od 15 cigareta dnevno), pijem 2-3 kafe dnevno maksimalno a sto se alkohola tice, jako sam umeren. Rekao bih jos da mi je pre nekog vremena dijagnostifikovana velika kolicina kiseline u zeludcu zbog koje sam pio lekove kao sto su Nexium i Controloc control. Imao sam i probleme sa donjim delom kicme,ali je otklonjena mogucnost discus hernia,i konstatovano je da je problem sedatori posao i rast telesne mase u poslednje vreme. Hvala unapred na savetu. Srdacan pozdrav

O: Poštovani, S obzirom na to da ste Vi ipak u stanju da postignete erekciju, nakon čega se ona izgubi, to bi moglo da ukazuje na to da je problem u psihičkoj ravni . Međutim, kako biste bili sigurni šta leži u osnovi ovog problema, savetovali bismo Vam da posetite lekara , kako biste isključili mogućnost da su neki od lekova doprineli problemu. Takođe, lekar Vam može pomoći da otkrijete koji je uzrok , i shodno tome da Vam prepiše odgovarajuću terapiju.

Ono na šta svakako možete da obratite pažnju, a što može u značajnoj meri da doprinosi ovom problemu (kao što i sami, na osnovu Vašeg pisanja, znate) jesu određene životne navike , kao što su, na prvom mestu, pušenje i nedostatak fizičke aktivnosti . Pušenje ni na koji način ne može pozitivno da doprinosi Vašem zdravlju, pa bi prestanak upražnjavanja te navike svakako imao višestruko pozitivno dejstvo za Vas. Takođe, posao koji iziskuje sedenje, uz rast telesne težine koji sugeriše da Vam je definitivno potrebna promena životnih navika je nešto čime možete da se pozabavite i nezavisno od problema sa potencijom. Takve navike mogu da dovedu do usložnjavanja Vaših zdravstvenih problema, što bi Vam donelo dalje probleme i stres i na taj način biste se samo vrteli u krug.

Zato Vam preporučujemo da poradite na tim navikama za koje i sami znate da su za Vas loše. Niko ne kaže da je to lako i jednostavno, ali je činjenica da će Vam doneti brojne prednosti, a verovatno će se odraziti i na potenciju. Pored odlaska kod lekara , ne bi bilo loše da i svoju partnerku uključite u proces rešavanja ovog problema, tako što ćete sa njom otvoreno o tome razgovarati i smanjiti pritisak koji, na psihičkom nivou, postoji zbog ovog problema. Učinite ono što je u Vašoj moći da pronađete uzrok problema i da se sa njim uhvatite u koštac svim raspoloživim sredstvima i rezultati neće zaostati. Srdačan pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.