razer (26 god)

P: Postovani, Imao sam sledeci probelm. Naime zabavljao sam se sa devojkom mesec dana i dok smo se ljubili mazili imao sam i prejaku erekciju i sve je bilo ok. Sedeli smo u kaficu i naprasno odlucili da imamo seks, otislli smo do mene ali ja nisam uspeo da postignem erekciju i to se jos jednom desilo posle toga. To su mi bila prva dva sekusalna iskustva nazalost. Napominjem jos jednom da kad masturbiram sve je ok, uzimam hranu koja doprinosi libidu i primecujem vecu zelju seksualnu nego obicno i jacu erekciju. Molim Vas da mi date neke prakticne i korisne savete kako bih prevazisao svoj ocigledno psihicki problem.
Hvala Vam unapred

O: Poštovani, po ovome što ste opisali zaista deluje da je problem psihičke prirode . U tom kontekstu, ono što možemo da Vam preporučimo jeste da pokušate da se opustite pre seksualnog čina, odnosno da ne usmerite svu svoju pažnju samo na to kako će se sve završiti, već da uživate i u njegovim drugim aspektima. U tome može da pomogne predigra, razgovor sa partnerom , opuštanje uz neke druge aktivnosti koje mogu, ali ne moraju da vode seksu.

Prva seksualna iskustva često su ovakva (daleko češće nego što se o tome govori), baš zbog prisutnog pritiska i očekivanja od samog čina koja mogu biti vrlo nerealistična. Zato probajte da promenite pristup, nemojte previše da razmišljate o seksualnom činu i nemojte ga požurivati niti planirati. Unesite spontanosti u sve to i rezultat bi mogao biti zadovoljavajuć. Ako Vam to ne pođe za rukom, možete se obratiti psihologu, odnosno psihoterapeutu, koji Vas mogu podučiti tehnikama opuštanja i načinima na koje se može prevazići anksioznost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.