Relja (57 god.)

P: Dobar dan, počeo sam da imam probleme sa impotencijom unazad par meseci i mislim da je od stresa. Problem je što to dugo već traje pa osećam da sam podbacio i na poslu, zbog svega toga sam uglavnom često nervozan. Pored toga i teško zaspim i seks je postao kao obaveza. Ako ima nešto od lekova, za impotenciju što bih mogao da uzmem za to bio bi zahvalan ako preporučite 

O: Poštovani, stresne situacije, naročito kada smo im dugo izloženi, ostavljaju posledice na celokupno psihofizičko zdravlje. Odgovor našeg tela na takvu vrstu produženog stresa takođe je kompleksan i rezultira upravo simptomima poput nesanice, pojačane nervoze, smanjenja vitalnosti pa i izostankom želje za intimnim odnosima.

U tom slučaju, lekovi za potenciju mogu biti od pomoći, ali to je po pravilu kratkoročno rešenje. Uz lekove je korisno primeniti strategije u borbi proziv stresa, kao što su tehnike opuštanja ili korigovanje životnih navika koje bi Vam pomogle u smanjenju intenziteta stresa i reakcija na stresne okolnosti. U svemu tome Vam može pružiti podršku i stručnjak za mentalno zdravlje, odnosno psiholog ili psihoterapeut.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.