zabrinuta devojka (26 god)

P: Brine me situacija u vezi mog dečka koji od nedavno radi fizički težak posao. Mislim da utiče na njegovo zdravlje jer je često jako umoran, radi prekovremeno i manje brine o zdravlju. To se odrazilo na našu vezu, tj. i na odnose jer su ređi i desi se da mu je teže da postigne erekciju i vrhunac. Problem je i što ne želi da ode kod lekara. On misli da je to samo zbog stresa. Volela bih da mu pomognem ali ne znam kako. Hvala unapred na odgovoru…

O: Poštovana, težak fizički napor i preveliki stres mogu imati posledice ne samo na potenciju i  smanjeni libido, već i na opšte zdravstveno stanje. Iz onoga što ste naveli nije moguće utvrditi da li se radi isključivo o psihološkom faktoru, ili o poteškoćama koje bi mogle biti i prolaznog karaktera.

Naime, prirodno je da promena određenih životnih okolnosti (kao što je u slučaju Vašeg partnera novo radno okruženje) izazove dodatni stres, usled zahteva da se prilagodimo novonastaloj situaciji. Međutim, iza problema sa erekcijom mogu stajati i neki od brojnih organskih uzroka. Ukoliko Vaš partner odbija sugestiju da se obrati lekaru, savet je da pokušate sa njim o tome otvoreno da razgovarate. Ukoliko smatrate da bi to oboma pomoglo, uvek postoji mogućnost da se obratite psihologu, koji bi Vam dao smernice o tome kako je najbolje da se postavite u trenutnoj situaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.