8 svakodnevnih stvari koje mogu negativno uticati na erekciju – II deo

U prethodnom tekstu osvrnuli smo se na četiri stvari koje mogu negativno da utiču na potenciju, a da toga nismo ni svesni. Kao što smo obećali, sada donosimo još četiri takva faktora, koja treba imati na umu kad su u pitanju kako opšte zdravlje, tako i seksualno.

  1. Nedostatak sna

Konstantan umor može dovesti do lošije erekcije , što su mnoge studije koje su ispitivale povezanost ove dve stvari i potvrdile. Spavati manje od preporučenih sedam do osam sati dnevno onemogućava telu da se odmori i reguliše nivo testosterona .

  1. Pušenje

O štetnosti pušenja danas se veoma mnogo zna, uključujući i negativan doprinos ove navike potenciji. Otrovi koji se nalaze u duvanskom dimu mogu dovesti do oštećenja krvnih sudova, što može onemogućiti slobodan tok krvi kroz vene i kapilare. To, posledično, može dovesti do otežane ili čak potpuno onemogućene erekcije. Pušenje, osim toga, može da ošteti nerve u penisu, pa je njegovo štetno dejstvo zapravo višestruko.

  1. Vožnja bicikla

Iako vožnja bicikla spada u fizičku aktivnost , što se preporučuje, kako za očuvanje opšteg zdravlja, tako i za potenciju, ona može imati negativan uticaj na potenciju. Konstantan pritisak sedišta na penis može dovesti do oštećenja nerava. Osim toga, studija iz 2005. godine, objavljena u Žurnalu seksualne medicine, prevdiđa da će 4 odsto biciklista, koji nedeljno provedu najmanje tri sata vozeći bicikl, imati iskustva sa erektilnom disfunkcijom.

  1. Dugotrajno sedenje

Višesatno sedenje i nekretanje može biti loše za ukupno zdravlje, a pored toga može dovesti i do manjka D vitamina u organizmu. Kada ne provodimo dovoljno vremena na suncu, rizikujemo da nam ponestane D vitamina , a istraživanja su povezala njegov manjak sa padom nivoa testosterona. Dobra vest je da je dovoljno 15 minuta dnevne izloženosti za održanje nivoa ovog vitamina na optimalnom nivou.

* * *

Ako praktikujete neke od ovih navika, obratite pažnju na to kako one utiču na vas. Pušenje, na primer, svakako ne donosi ništa dobro vašem zdravlju, dok vožnja bicikla može i te kako biti korisna, samo je važno kakvo sedište koristite i šta se po tom pitanju može učiniti.

Dobra vest je da su svi ovi faktori pod našom direktnom kontrolom, pa zato sami, svojim činjenjem, možemo postići mnogo u pravcu prevencije, kao i lečenja erektilne disfunkcije .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.