Duško (60 god.)

P: Koristim lekove za impotenciju već nekoliko meseci po receptu urologa. Pomažu mi ali bi voleo da znam da li ću morati da ih uzimam neodredjeno vreme, tojest koje su šanse da se dugoročno problem reši ako mi u nekom trenutku više ne budu trebali lekovi. To nisam baš najbolje shvatio, da li će terapija učiniti da mi se impotencija više ne vrati. 

O: Poštovani, dugoročne prognoze za prevazilaženje impotencije je ponekad teško sa sigurnošću predvideti, jer zavise od više faktora: primera radi, da li je uzrok impotencije fiziološke prirode, i ako jeste, da li je reč o akutnom ili hroničnom zdravstvenom problemu. Takođe, pojedina zdravstvena stanja poput kardiovaskularnih ili neuroloških bolesti, mogu imati uticaj kako na tok i lečenje erektilne disfunkcije, tako i na izbor terapije, pa je u tom slučaju neophodna, pre svega, konsultacija sa lekarom. Ukoliko su fiziološki uzroci isključeni, tada je poželjno razmotriti i psihološke, a njima se, opet, pristupa u zavisnosti od individualnih potreba i simptoma.

U tom smislu, lečenje impotencije u nekim slučajevima može biti kompleksno i dugotrajno, što ne znači i da je nemoguće. Najbolji efekat se postiže ukoliko je u sve aspekte lečenja uključen i Vaš lekar, odnosno urolog, i kada se terapija određuje (ili koriguje) pravovremeno i u skladu sa individualnim planom lečenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.