Nela (39 god.)

P: Dobar dan,da li treba da me brine što sam kod svog partnera našla sredstvo za potenciju? on ne razgovara mnogo o tome,samo kaže da je pod stresom i da mu to olakšava da budemo intimni.ne znam koliko je uredu da forsiram priču o tome.znam samo da su mi poznata nuspojavna dejstva i da malo brinem za njegovo zdravlje i da li brinem bez razloga.hvala vam,nela

O: Poštovana, Vaša briga je potpuno razumljiva, pošto razlozi za korišćenje lekova za potenciju zaista u velikoj meri variraju. Mnoge osobe ih uzimaju „rekreativno“, a da nemaju izražene poteškoće u seksualim odnosima. S druge strane, lekovi mogu biti prepisani od strane lekara (urologa) onda kada erektilna disfunkcija zaista narušava kvalitet seksualnog života.

Jedan od uzroka svakako može biti stres. U tom smislu, problemi sa erekcijom mogu biti telesna reakcija na stresne okolnosti, pri čemu ne moraju preći u hronično stanje. Ako se lekovi uzimaju onako kako je preporučeno u uputstvu ili po predlogu lekara, smanjuje se i mogućnost da dođe do neželjenih efekata.

Bez obzira na to, važno je biti obazriv, jer poteškoće sa potencijom mogu maskirati druge zdravstvene probleme. Da bi se tako nešto utvrdilo, potrebna je saradnja sa lekarom, tako da bi svakako bilo dobro da pokušate da razgovarate sa partnerom. Možda on ne želi da se Vi osećate zabrinuto ili mu razgovor na tu temu izaziva neprijatnost. Zato bi bilo najbolje da mu priđete sa razumevanjem, te da mu stavite do znanja da može da računa na Vašu podršku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.