nemke (19 god.)

P: Kontam da probam neke tablete za potenciju jer još nikad nisam imao sex sa devojkom. Dosta sam nervozan jer bi da ispadne sve kako treba a bojim se ustvari da neće i da ću sigurno zeznuti. Nije mi baš najasnije koje bi mi tablete bile najbolje (znam jedino da nemam nikakve teške bolesti i to pa je valjda svejedno), pa bi mi koristila preporuka od vas, pozdrav 

O: Poštovani, ukoliko nemate nijedno zdravstveno stanje zbog kog biste morali izbegavati lekove, jedina prepreka bi mogle biti Vaše godine. Iako je formalna donja granica 18 godina, naš savet je da ipak prethodno porazgovarate sa lekarom, kao i da se dobro informišete o načinu upotrebe, doziranju i eventualnim neželjenim dejstvima.

S druge strane, iako Vam lekovi zaista mogu pomoći, na seksualne performanse utiču i neki drugi faktori – u Vašem slučaju bi to mogla biti naglašena briga i anksioznost, pa i uverenje da „sigurno nešto neće ispasti kako treba“. To su česti i potpuno prirodni razlozi za zabrinutost, naročito pre prvog seksualnog odnosa.

U tome bi Vam, pored samih lekova, moglo pomoći još nekoliko „trikova“. Pošto je erekcija u osnovi fiziološki proces, savetujemo Vam da prethodno pokušate da se fizički i mentalno opustite. Pobrinite se da ne budete umorni ili gladni, a svakako Vam može koristiti i razgovor sa partnerkom. Štaviše, napetost pre seksualnog čina po pravilu doživljavaju obe strane. Razgovor o tome vas može podstaći da zajedno pronađete načine da se opustite, što će i sam intimni odnos učiniti zabavnijim i ugodnijim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.