kole (42 god.)

P: Postovani,malo ne znam sta da mislim o mom problemu s erekcijom jer se do sad nije desavalo upadljivije. deluje mi da je sad vec i hronicno iako ima kad mogu normalno da pocnem i zavrsim sex. isto mi je upadljivo da sam pre toga poceo da patim od jace nesanice, a dotad nikad nisam imao ni s tim problem,cak sam uvek prilicno cvrsto spavao. nekoliko puta sam uzimao Cijalis, samo sad vec brinem da problem nece nestati sam od sebe.

O: Poštovani, postoji logična pretpostavka da bi problemi sa potencijom i nesanica mogli biti povezani. Kvalitet sna je svakako nešto što utiče na normalnu seksualnu funkciju, ali je možda pravo pitanje zbog čega je došlo do upadljivijeg poremećaja spavanja.

Iza problema sa nesanicom – a isto tako i sa erekcijom – neretko se kriju neki od psihičkih uzroka (reakcija na veći stres ili hronično stanje stresa, depresivnost, psihološka ili socijalna anksioznost). Međutim, mogu ih izazvati i naglije promene u načinu života, uobičajenom dnevnom ritmu ili režimu ishrane. To je teško pouzdano odrediti bez temeljnije lekarske kontrole, jer na oba problema mogu uticati i pojedina fiziološka stanja.

U tom smislu, lekovi za potenciju će Vam svakako pomoći kao privremeno rešenje. Pritom je tačno i da se u nekim slučajevima problem zaista neće „rešiti sam“. Da biste došli do pravog uzroka, a time i do rešenja problema, svakako je poželjno da se obratite urologu. Isto tako, psihološka podrška bi Vam mogla biti od pomoći ukoliko se suočavate i sa stresnim situacijama koje su mogle uticati na nesanicu i potenciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.