5 jednostavnih načina da poboljšate potenciju

Erektilna disfunkcija definiše se kao nemogućnost postizanja i/ili održanja erekcije, uključujući i smanjen seksualni nagon. Muškarci koji se suočavaju sa ovim problemom mogu imati probleme i sa sterilitetom, zbog nemogućnosti da imaju seksualni odnos. Procenjuje se da više od tri miliona muškaraca širom planete ima erektilnu disfunkciju.

Ova tema danas postaje sve prisutnija među muškarcima, ali i u stručnoj javnosti, pa se sprovode brojna istraživanja o tome šta sve može biti uzrok erektilne disfunkcije, kao i na koje načine se ona može lečiti.

U ovom tekstu vam donosimo pet načina na koje se erektilna disfunkcija može sprečiti, odnosno lečiti, a svih pet načina ne koštaju mnogo, ne uključuju nikoga osim vas i vaših izbora i pristupačni su većini ljudi.

1. Zdrava hrana

Hrana koja je dobra kako za opšte zdravstveno stanje, tako i za potenciju, uključuje esencijalne nutritijente. Dobro balansirana ishrana je odličan način za poboljšanje potencije, uključujući i seksualni nagon. Primeri namirnica koje su se posebno dobro pokazale u toj borbi su zeleno povrće, morski plodovi, šargarepa, crveno meso, bobičasto i koštuničavo voće.

2. Joga i vežbanje

Praktikovanje vežbanja ima ključnu ulogu u lečenju i prevenciji erektilne disfunkcije, uz nikakve negativne efekte. Joga se, recimo, posebno pokazala kao dobar način za postizanje duševnog i telesnog blagostanja, a vežbanje, generalno govoreći, pozitivno utiče na cirkulaciju, što je proces koji je od ključne važnosti za potenciju. Pola sata vežbanja na dnevnom nivou je dovoljno da bi se prvi pozitivni rezultati brzo pokazali.

3. L-citrulin i arginin

Reč je o osnovnim aminokiselinama koji se nalaze u hrani, kao i u dodacima ishrani. Njihova funkcija je vazodilatorna, što znači da utiču na krvne sudove. Veoma su efikasni u lečenju erektilne disfunkcije, kao i za zdravlje srca. Arginin je odgovoran za poboljšanu distribuciju krvi u predelu penisa, a l-citrulin povećava nivo arginina te je njihovo zajedničko dejstvo dragoceno.

4. Vitamini i minerali

Među vitaminima koji su ključni za pravilno funkcionisanje organizma, kao i za muško reproduktivno zdravlje, su folna kiselina, vitamin B12 i drugi vitamini iz grupe B. Oni povećavaju nivo azotnih oksida, koji su neophodni za potenciju. Unos ovih vitamina, idealno kroz ishranu, a potom i kroz suplementaciju, predstavlja prirodan način za poboljšanje potencije i libida.

5. Kontrola telesne težine

Mnoga istraživanja rasvetlila su vezu između gojaznosti i potencije. Prekomerna telesna težina negativno se održava na libido i potenciju, a osim toga, može da dovede do dijabetesa, još jednog čestog uzročnika erektilne disfunkcije. Zato je sve ono što drži telesnu težinu pod kontrolom (ishrana, vežbanje, spavanje…) od ključnog značaja i za sprečavanje, odnosno lečenje erektilne disfunkcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.