Gojko (24 god.)

P: Pozdrav, da li je normalno da imam probleme s potencijom a tek sam u 20tim? Ne primecujem ništa cudno sa zdravljem i u sexu osim da teze postignem cvrstinu pre sexa i da brzo opadne. Navike i zivot su mi uobicajeni (studiram, imam devojku, ne pusim, ne preterujem s alkoholom, teretana 2x nedeljno i ne vidim razlog da bih imao taj problem 

O: Poštovani, iako je pretpostavka da seksualna disfunkcija pogađa uglavnom starije osobe, čest je slučaj da se na ovaj problem žale i mlađi muškarci. Uzroci se tada većinom traže u psihološkim faktorima poput stresa ili anksioznosti. Ovo je slučaj prevashodno kada se utvrdi da problemi sa potencijom nisu posledica nekog od organskih oboljenja.

Zbog toga se po pravilu polazi od uzroka koji bi mogli biti fiziološki, kao i životnih navika poput ishrane ili fizičke aktivnosti. O tome procenu donosi lekar/urolog, tako da je u svakom slučaju korisno da zatražite njegovo mišljenje. Ako urolog zaključi da do seksualnih problema dolazi usled psiholoških faktora, možete se obratiti psihologu, odnosno savetniku za mentalno zdravlje. te kroz razgovor utvrditi i koje bi rešenje za Vas bilo najefikasnije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.