Jasmin – drevni način lečenja erektilne disfunkcije

Pošto je erektilna disfunkcija jedno od onih neprijatnih oboljenja o kojima se još uvek nedovoljno priča , većina muškaraca, kada se suoči sa tim problemom, najpre pokuša samostalno da ga reši. Ponekad su ti pokušaji svrsishodni, pa mogu dugoročno biti od moći za tretman ovog stanja (na primer, pravilna ishrana , fizička aktivnost , ostavljanje pušenja ), a ponekad su pokušaji pogrešni, pa čak i takvi da mogu dovesti do više štete nego koristi.

Neretko se, po primećivanju problema, opredelimo za prirodne preparate. Kada su u pitanju voće i povrće, kao i biljke koje mogu pozitivno delovati na naše zdravlje, onda zaista možemo pametno raditi na rešavanju problema. Preparati koji se prodaju kao čudotvoran lek protiv impotencije najčešće su sasvim druga priča. No, da se zadržimo na ovima koji pomažu.

Poznato je da hrana ima uticaj na celokupno zdravstveno stanje. U hranu koja pozitivno utiče na potenciju spadaju cvekla, lubenica i grejpfrut, pošto oni dovode do širenja krvnih sudova, veoma važnog činioca erekcije.

Biljka o kojoj se govori kao o prirodnom leku za potenciju još od davnina je jasmin. Ulje od ove biljke se od drevnih vremena smatra lekovitim za ove probleme. Koristilo se tako što se utrljavalo u penis pre seksualnog odnosa. Ulje je bilo potrebno pripremiti ranije, a neretko se mešao sa gigantskim anisom, takođe poznatim sastojkom drevne medicine. Odnos mešavine ove dve biljke bio je važan za maksimizaciju njihovih lekovitih dejstava.

Drevni hinduistički tekstovi kažu da su ovaj narodni lek koristili arapski kraljevi kako bi se borili sa impotencijom. I u modernoj medicini se pominje lekovitost jasmina, iako još uvek o tome nema studija koje bi mogle da nam otkriju više informacija.

Ulje od jasmina se zato može koristiti kao deo predigre, za sve one koji smatraju da im je potreban mali podstrek pre seksualnih aktivnosti. To se posebno odnosi na one koji imaju iskustvo anksioznosti pre seksualnog odnosa. Osim što jasmin može pomoći u poboljšanju cirkulacije, samo njegovo korišćenje i masaža kao deo predigre mogu imati i pozitivan psihološki efekat i tako dovesti do smanjenja anksioznosti .

Naravno, ulje od jasmina ne može se koristiti kao zamena za stvarni tretman erektilne disfunkcije, već samo kao dodatak u opuštanju pred seksualni odnos. Za probleme koji se odnose na nemogućnost postizanja i/ili održanja erekcije, neophodno je potražiti lekarsku pomoć , posebno zato što ovi problemi mogu ukazivati na druga zdravstvena stanja koja zahtevaju blagovremeni tretman.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.