3 „sitnice” koje mogu izazvati erektilnu disfunkciju

Poznato je da erektilna disfunkcija može imati i jednu pozitivnu stranu. A to je – može vas upozoriti na ozbiljan zdravstveni problem , kao što su dijabetes ili hipertenzija . Čak i ako su njeni uzroci psihičke prirode, ona i tada može ukazivati na neki problem kom bi svakako trebalo posvetiti pažnju.

Muškarci koji se suočavaju sa problemom erektilne disfunkcije neretko mogu biti nesvesni onoga što oni čine, a što kao posledicu ima probleme sa potencijom. Iako to jesu uzroci erektilne disfunkcije, njih lako možete odbaciti, misleći da se to neće desiti baš vama i da zato uzrok mora biti u nečemu drugom. Posebno ako je u pitanju nešto čega nam je teško da se odreknemo ili povežemo sa svojim problemom.

Tri su takve stvari koje smo skloni da previdimo kao uzroke erektilne disfunkcije. To su:

1. Alkohol

Ukoliko pet različitih ljudi pitate šta znači umereno konzumiranje alkohola, verovatno ćete dobiti tri do pet različitih odgovora. Ali, ovde postoje jasne smernice, koje kažu da muškarci ne bi trebalo da piju više od 2 jedinica dnevno alkoholnog pića. Jedna jedinica jednaka je količini od 10 ml čistog alkohola, što je ekvivalent jednom viskiju, oko 200 ml piva i pola standardne (175 ml) čaše crnog vina.

Alkohol deluje kao depresor centralnog nervnog sistema, što za posledicu ima smanjen dotok krvi do penisa. To je način na koji on izaziva erektilnu disfunkciju.

2. Lekovi

Mnogi lekovi mogu dovesti do erektilne dsifunkcije , a to su najčešće lekovi za visok krvni pritisak: beta blokatri i diuretici. Lekovi koji se koriste za tretman depresije mogu izazivati erektilnu disfunkciju. Jedno istraživanje sprovedeno na Standford univerzitetu pokazalo je da 75 odsto muškaraca sa dijagnozom depresije koji piju antidepresive ima pad seksualne želje i probleme sa potencijom.

3. Stres

Stres, koji može biti posledica brojnih dešavanja oko nas, može uticati na seksualnu želju i na erektilnu disfunkciju.

Smatra se psihičkim uzrokom erektilne disfunkcije , iako je činjenica da on deluje na ceo organizam. On na telo utiče tako što podiže nivo hormona stresa – kortizola, koji može blokirati dejstvo testosterona .

Osim stresa, česti uzroci erektilne disfunkcije iz domena mentalnog zdravlja su depresija, anksioznost i problemi u partnerskom odnosu .

Dobra vest je da se o ovim stvarima danas ipak više govori nego ranije, pa zato više muškaraca, kao i parova, odlučuje da potraži profesionalnu pomoć i tako reši ovaj problem.

Једно мишљење на „3 „sitnice” koje mogu izazvati erektilnu disfunkciju“

  1. Повратни пинг: Goran J. (36 god) - Erekcija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.